derbymusic.com

Hi there! Remember me?

You are not logged in.

#1 25/05/18 02:40:13

Davidgraet15
Member
Registered: 25/05/18
Posts: 6

Pandora's (PNDZF) CEO Anders Colding Friis over de resultaten van Q4 2

Goedemorgen iedereen, en bedankt dat je vanmorgen bij de oproep was. 2017 was een veelbewogen, maar ook een uitdagend jaar voor PANDORA. We hebben de sterke prestaties in verschillende van onze belangrijkste markten voortgezet. We werden echter ook getroffen door zwakkere prestaties in sommige meer ontwikkelde markten.

Voor de toekomst ligt onze focus op het realiseren van onze 2022-strategie die we hebben gepresenteerd op onze Capital Markets Day. Kort gezegd, de strategie gaat over het kapitaliseren van onze sterke positie als 's werelds grootste fabrikant met het meest erkende merk. We zullen onze volledig geïntegreerde waardeketen gebruiken en de brede groeimogelijkheden in de Pandora Collectie wereldwijde juwelenmarkt benutten via vier strategische kerndoelen. We zullen betaalbare juwelen innoveren, leiden in agile manufacturing, we zullen de merkbeleving digitaliseren en winnen in de omnichannel-retail. Met deze strategie vertrouwen we erop dat we in 2018 en de komende jaren een aanhoudende groei en een sterke winstgevendheid zullen bereiken.

Met dat gezegd, laat ik de hoogtepunten van Pandora Speciaal Geheugen 2017 bekijken. Ga naar dia nummer 3. De omzet voor 2017 bedroeg DKK 22,8 miljard en steeg met 12% in vergelijking met 2016 of 15% in de lokale valuta. De regio Azië-Stille Oceaan was de belangrijkste groeimotor, met een stijging van 25%, terwijl de omzet van de EMEA-regio met 13% steeg. De Verenigde Staten bleven last hebben van een uitdagende winkelomgeving en bijgevolg stegen de inkomsten uit de regio Americas met 4%.

Aan de productzijde van de Pandora 2018 Nieuw hebben de prestaties in onze meer gevestigde markten te lijden gehad van een gebrek aan nieuw concept en te veel herhaling in onze collectie. Niettemin leverden alle productcategorieën een groei met dubbele cijfers in lokale valuta voor het jaar. We openden 308 nieuwe concept stores in 2017 en bleven de controle over ons netwerk vergroten. De helft van de geopende concept stores was in bezit en beheer en we hebben ook gedurende het jaar 200 concept stores verworven. Acquisities hadden een positief effect op de omzet van ongeveer DKK 750 miljoen.

Op basis van onze winstgevendheid bedroeg de EBITDA voor het jaar 8,5 miljard DKK, wat overeenkomt met een EBITDA-marge van 37,3%. Het effectieve belastingtarief was 24,8% en het hoger dan verwachte niveau was het resultaat van de nieuwe belastinghervorming in de VS en een repatriëring van dividend met betrekking tot de PANDORA Charm productie in Thailand. Exclusief de twee eenmalige posten was het effectieve belastingtarief ongeveer 21%. Ten slotte bedroeg de vrije kasstroom voor het jaar DKK 5,3 miljard, vergelijkbaar met 2016. Peter zal later in de presentatie terugkomen met de manier waarop we in 2018 contanten willen verstrekken aan onze aandeelhouders.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB